Punk's not dead

“Punk's not dead” maakt deel uit van een serie die verwijst naar de huidige maatschappij. Anno 2021 gebruikt quasi iedereen social media, waar Instagram en TikTok voor de corona-pandemie alom tegenwoordig waren, zijn ze nu niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Wanneer je rondloopt, waar dan ook, overal zie je mensen met de hoofden naar beneden. Kijkend naar de smartphone. Op korte tijd is het gebruik van social media méér geworden dan pure ontspanning, het biedt aan velen ook een(goedbetaalde) job.

Mensen zijn bereid om hun moraal en idealen opzij te schuiven voor net iets meer likes en reacties. Zo zie je op dit schilderij een punker, hét toonbeeld van anarchie en straight edge. In plaats van zich af te zetten tegen kapitalisme en materialisme, gebruikt hij/zij zijn/haar uiterlijk om aan de kost te komen.

De figuur draagt een gouden masker, op social media is immers bijna niemand wij hij/zij beweert te zijn. Zo kan een punker ook ‘gewoon’ een influencer zijn met een voorliefde voor dure merken.

-

115cm op 75cm, acryl op canvas.

Using Format